Champions League info

Er du ligesom så mange andre vild med Champions League, og de store spillere i uefa champions league som Kylian Mbappé, så får du her en masse generel Champions League info. Du kan se meget mere om vinderne af uefa champions league, og hvordan der trækkes lod til turneringen. Lyder dette interessant og brugbart for dig, så kan du læse meget mere om uefa champions league her på siden, og blive klar til de mange store kampe, der hvert år spilles i uefa champions league.

Sidste 10 års vindere af Champions League

Vil du gerne vide mere om historien i Champions League, så får du her de seneste 10 års vindere af Champions League. Vi ser på vinderne siden Champions League sæsonen i 2013, og frem til den sidst færdigspillede udgave af turneringen i 2022. Se mere om de sidste 10 års vindere i det følgende.

Hvem vandt champions league 2022

Real Madrid vandt den seneste udgave af Champions League, efter at de i finalen besejrede den engelske fodboldklub Liverpool FC.

Hvem vandt champions league 2021

Chelsea vandt champions league 2021, efter at de i finalen besejrede landsmændene fra Manchester City. Chelsea vandt finalen med 1-0.

Hvem vandt champions league 2020

Champions League 2020 blev vundet af Bayern Munchen, der i finalen slog franske Paris Saint Germain. Bayern Munchen vandt opgøret med 1-0.

Hvem vandt champions league 2019

Liverpool FC vandt champions league 2019, efter at de i finalen besejrede landsmændene fra Tottenham Hotspur. Liverpool FC vandt kampen med 2-0.

Hvem vandt champions league 2018

Real Madrid vandt champions league i 2018, deres tredje sejr på stribe i turneringen. I finalen slog de Liverpool FC med cifrene 3-1.

Hvem vandt champions league 2017

Real Madrid vandt for andet år i træk champions, da de vandt champions league 2017, efter at de i finalen slog Juventus FC med 4-1.

Hvem vandt champions league 2016

Real Madrid vandt deres første af i alt tre sejre på stribe, da de vandt champions league 2016. Sejren var hårdt tilkæmpet, og blev afgjort på straffespark.

Hvem vandt champions league 2015

FC Barcelona vandt champions league 2015, med en sejr på 3-1 i finalen over Juventus FC, der var det andet af i alt fem spanske turneringssejre på stribe.

Hvem vandt champions league 2014

Champions League 2014 blev vundet af Real Madrid, der vandt turneringen for tiende gang. Sejren var dermed historisk for Real Madrid, der i finalen slog Atletico Madrid med 4-1.

Hvem vandt champions league 2013

Bayern Munchen vandt champions league 2013, efter at de i finalen slog landsmændene fra Borussia Dortmund. Finalen blev vundet med 2-1 efter en sen scoring.

Champions League lodtrækning

Hvert år inden der starter en ny Champions League turnering, vil der være en Champions League lodtrækning. Dette for at inddele alle holdenene i deres grupper, som først skal spilles, inden der også er Champions League lodtrækning til knockout-fasen.

Ved en Champions League lodtrækning inddeles holdene på baggrund af seedning. Det vil sige at holdene er inddelt i fire seedningslag, som grupper herefter fordeles efter. Dermed består alle grupper af et hold fra hvert seedningslag.

Champions League grupper

Champions League grupper er hvert år imødeset med spænding, da de er afgørende for, hvem der kommer videre i Champions League. De hårdeste uefa champions league grupper består af de bedste hold i Europa, og her gælder det om at være skarp, for at kvalificere sig til næste rundt.

Har man først kvalificeret sig videre fra uefa champions league grupper, ved at ende på en af gruppens to øverste placeringer, når alle kampene i de forskellige Champions League grupper er spillet, går holdene videre til knockout-fasen i turneringen, hvor der spilles knald eller fald kampe.